Dnevi dejavnosti za učence 4. razreda

Objavljeno: nedelja, 02 december 2007 Napisal: Super User

Teden od 19.-23. 11. 2007 je učencem 4. razreda minil drugače kot običajno - tretješolci so bili v tem času v šoli v naravi, zato sta učiteljici Jerneja Fortuna in Alenka Kralj organizirali in izvedli dva dneva dejavnosti.

V ponedeljek, 19. 11. 2007, so obiskali matično šolo. Učiteljici Vida Krajnc in Rahela Sinigoj sta za učence 4. razreda pripravili mikroskopiranje. Učenci so se seznanili z namenom mikroskopa, poimenovali njegove dele in seveda mikroskopirali. Vsakdo je imel možnost pripraviti preparat na objektno stekelce in opazovati njegovo povečano sliko. Naučili so se tudi narisati mikroskopsko sliko objekta.

Se kaj vidi?
 
 
 
Mikroskopska slika

Naslednji dan pa so učenci Podružnične šole Velika Kostrevnica obiskali vrstnike v Štangarskih Poljanah. Alenka Kralj je pripravila tehniški dan z naslovom Magnetizem in ga izvedla v sodelovanju z Jernejo Fortuna. Učenci so preizkušali lastnosti magneta, ugotovili, zakaj magnet nekatere predmete privlači in nekaterih ne, opazovali, kako potekajo magnetne silnice v magnetnem polju, in izdelali preprost, a delujoč kompas. Za zaključek so se še v parih preizkusili v vodenju avtomobilčkov z magnetom po mini dirkalni stezi z ovirami.

Dobro namagneti iglo!

Počakaj, da se kompas umiri.

Mini dirka z magneti

Ogledov: 3399